Statafel kopen? Vind de juiste hoogte en grootte!

Statafel kopen: wat is de juiste hoogte?

Gaat u voor een statafel staan en leg uw armen op het tafelblad. U kunt ook een glas in de hand nemen of een ander vlak voorwerp dat op de tafel ligt of staat. Een statafel heeft voor u de juiste hoogte wanneer uw armen en rechte rug in deze houding een winkel hebben van 90 graden.

Het belangrijkste is dat u een rechtopstaande houding heeft en niet in een coherente houding naar voren valt , noch uw armen hoger moet plaatsen. Uw armen moeten ontspannen op het tafelblad kunnen liggen, waardoor een hoek van ongeveer 90 graden ontstaat.

 

Bartafel kopen voor catering? Vind de juiste hoogte

Stel dat veel verschillende mensen gebruik maken van de bar tafel, wat is dan de juiste hoogte?

Als u de hoge tafel nodig heeft voor bijvoorbeeld een horeca of een snackbar, wordt dit moeilijk omdat veel mensen gebruik maken van de tafel en u wilt dat zo veel mogelijk gasten makkelijk staan. Het probleem met de 90 graden regel is dat u deze regel voor één persoon kunt gebruiken. Door de verschillende lengte van het bovenlichaam en de lengte van de benen verandert ook de ideale hoogte van het tafelblad van de statafel. Duidelijk is, dat het tafelblad van de hoge tafel boven de heup en onder de borst behoort te zijn zodat de gast er aangenaam aan kan staan.

Ten eerste: Bereken de gemiddelde grootte van de mensen in Nederlanden maak dan een doorsnee

 Een man is gemiddeld 183 cm lang en een vrouw 170 cm.

Ten tweede:Zijn er standaard maten of normen voor de statafels?

Een standaardhoogte van bartafels bestaat niet , maar er zijn hoogtes die als gebruikelijk gelden.

 

Bartafel - standaardhoogtes

De gebruikelijke hoogte van een statafel ligt tussen 110 cm en 115 cm. Zover de gast tussen 160-190 groot is. Voor mensen die kleiner dan 150 cm zijn, zoals de kinderen –is dit natuurlijk te hoog. Voor grotere mensen is een hoogte van 120 cm is comfortabeler.


Bartafel - grootte en vorm van het tafelblad?

De gebruikelijke vorm is rond of vierkant.

Gangbare afmetingen van de tafelbladen zijn  60x60cm en voor ronde tafels een diameter van 60 cm of 70 cm.

Als van een tafel met normaal grote borden (= 26 cm diameter) wordt gegeten, moet het tafelblad minstens 70 cm groot zijn. Als slechts kleine borden of glazen worden gebruikt is een tafelblad met een doorsnee van 60cm groot genoeg.


Hoeveel mensen kunnen comfortabel aan een bartafel van 60x60 cm staan?

Voor een vierkante statafel 60x60 cm precies 4, één persoon per kant.

Aan een ronde tafel kunt u komen op 5, maar niet 6 of 7 personen.

 

Voor een langer verblijf? Statafel als bartafel gebruiken

Voor een langer verblijf, is het raadzaam om de statafel tot een bartafel te maken door er gewoon 4 barkrukken bij te zetten. Om uw gasten aangenaam te laten zitten, moet de zithoogte van de 4-poots barkruk precies 30 cm lager zijn als de hoogte van het tafelblad van de bartafel.

Tafelhoogte 105 cm = 75 cm Barkruk zithoogte

Tafelhoogte 110 cm = 80 cm Barkruk zithoogte

Tafelhoogte 115 cm = 85 cm Barkruk zithoogte

Tafelhoogte 120 cm = 90 cm Barkruk zithoogte (speciale grootte, moeilijk aan te komen)

 

Barkruk met hoogteverstelling nuttig voor bartafel?

Iedereen die besluit om in plaats van een barkruk met 4 poten een in hoogte verstelbaar barkruk te nemen, geeft zijn gasten - ongeacht hoe groot ze zijn - meer flexibiliteit. Er moet echter worden opgemerkt dat een barkruk met 4 poten altijd stabieler is als een barkruk met maar één poot. Een barkruk met 4 poten en hoogteverstelling bestaat niet.

Tip:

Wie het zijn gasten nog comfortabeler wil maken let er op een barkruk met rugleuning en voetsteun te nemen!