Barkruk koopadvisering - juiste barkruk vinden naar hoogte / zithoogte

1. De juiste barkruk vinden hoogte / zithoogte

2. Barkruk –hoogte verstelbaar - voordelen & nadelen

3. Hoe vind ik voor mij de juiste barkruk?

4. Checklist: barkruk voor privégebruik

5. Checklist: barkrukken voor commercieel gebruik

6. Barkruk zorg – reinigingsinstructies

De juiste barkruk hoogte / zithoogte vinden:

Barkrukken moeten de juiste hoogte / zithoogte hebben om aan een bar, bartafel of balie te kunnen gebruiken.

Wij adviseren

voor tussen het zitvlak van de barkruk en de bovenste rand van de tafel of van de bar een afstand van ongeveer 30-35 cm.

Deze aanbeveling heeft de volgende doelstelling:

Bij het zitten op de barkrukmoet tenminste een afstand van ongeveer 10 cm tussen de benen en de onderkant van het tafelblad / de tapkast zijn.

Dit laat voldoende ruimte voor u om zo comfortabel te zitten zonder met de benen het tafelblad of delen van de tafel frame te raken. Afhankelijk van hoe de tafel of toonbank is opgebouwd, kan de optimale afstandsweergave in "cm" van de aanbeveling afwijken.

Als u voor een in hoogte verstelbare barkruk kiest, bent u in dit opzichtflexibeler omdat het over het algemeen 20 cm in de hoogte kan worden aangepast. Daarentegen, een niet in hoogte verstelbare kruk type leidt aan minder slijtage en heeft een iets betere stabiliteit aangezien deze op 4 poten staat. Een in hoogte verstelbare kruk staat op een been, waarbij een gasveer is gemonteerd.

 

Barkruk in hoogte verstelbaar - flexibel en praktisch

In hoogte verstelbare barkrukken zijn zeer geschikt

- Wanneer een barkruk door meerdere personen wordt gebruikt.

Dus, elke persoon, ongeacht zijn lengte, kan goed en comfortabel zitten. De in hoogte verstelbare barkrukken kunnen flexibel aan de lengte van de gebruiker worden aangepast. Hoe verder de hoogte van de verschillende gebruikers uit elkaar gelegen, hoe meer de in hoogte verstelbare barkruk van voordeel is.

- Wanneer 2 verschillende grote mensen een gesprek op “gelijke hoogte "willen voeren.

De in punt 1 genoemde voordeel van de flexibiliteit wordt duidelijk aangetoond wanneer twee mensen van verschillende hoogtes naast elkaar op 2 in hoogte verstelbare barkrukken aan de balie zitten. Wie "op gelijke hoogte" wil praten, weet de hoogteverstelling van de barkruk op dit moment te waarderen.

Het hoogteverschil dat kan worden opgelost door de hoogte van de barkruk stoel te verstellen, ligt bij een maximum van ongeveer 20 cm zithoogte.

Een nadeel is dat een in hoogte verstelbare kruk op een been staat waarop een voetstuk hieronder is bevestigd. Zo kan theoretisch nooit de stabiliteit en veiligheid van een barkruk, staande op 4 poten zoals bij een klassieke stoel, worden bereikt. Aangezien ook een bureaustoel slechts één been heeft en in principe toch stabiel is, is dit nadeel niet bijzonder relevant in de praktijk.


Hoe kan ik de juiste barkruk voor mij vinden?

De persoonlijke touch en de woonruimte zijn de eerste criteria die een rol spelen bij de keuze van een nieuwe inrichting met barkrukken. Daarom zijn alle modellen in ons online aanbod vanuit verschillende perspectieven weergegeven, zodat je al een uitgebreide indruk op het eerste gezicht krijgt.

Maar in aanvulling op de individuele smaak van de nieuwe eigenaar moet ook aan de ergonomische en technische eisen worden voldaan. Deze zien er voor de particuliere sector, in tegenstelling tot voor commercieel gebruik, anders uit. Hiervoor geven we u een aantal praktische adviezen en aanbevelingen voor het kiezen van de juiste barkruk voor uw vorderingen.

 

Checklist: barkruk voor privégebruik

1. De vorm en kleur van de barkruk?

Als eerste ter beslissing staan de vorm en kleur, die als harmonische aanvulling of als bewust gekozen contrast de aanwezige ruimte moeten verrijken. Voor de single geen probleem - als een koppel of in een familie zijn er al meer meningen....

2. Gebruik en gebruikers van barkruk?

Een goede en bij behoefte een gemeenschappelijke planning, is altijd van voordeel omdat het noodzakelijk is te overwegen , wie en hoe vaak de barkruk wordt gebruikt. Zijn er bijvoorbeeld grote verschillen in grootte en het gewicht van de gebruiker, kunt u voor een "stabiele compromis" kiezen of eveneens van tevoren voor twee verschillende modellen beslissen.

3. De optimale zithoogte van de barkruk?

Als vuistregel kunt u zich ernaar oriënteren, dat bij het zitten u ongeveer 10 centimeter ruimte tussen de bovenkant van de knie en de onderste rand van de tafel nodig heeft.

4. Indien uw barkruk in hoogte worden versteld en verdraaid of 4 poten?

Wilt u liever een barkruk met 4 poten of een in hoogte verstelbare barkruk met geïntegreerde gas-lift? De in hoogte verstelbare barkruk geven ongeveer 5 tot 10 cm na als je er op gaat zitten wat het gemakkelijker maakt op te staan. De meeste barkrukken uit ons assortiment - zowel met als zonder gasveer –zijn uitgerust met een voetensteun, dat is een zeer aangename rust zelfs tijdens het zitten.

5. Moet uw barkruk een rugleuning hebben?

Als de barkruk een van uw favoriete plaatsen in het appartement moet worden, is het zeker aan te raden een variant met rugleuning te nemen. Dit biedt meer comfort, zelfs tijdens langdurig zitten zijn. Gaat het bij u echter meer om een visueel subtiele baruitrusting voor kortere verblijven, b.v. voor 's ochtends koffie of een hapje tussendoor, kan van rugleuningen worden afgezien.

6. Moet uw barkruk een dik zitkussen hebben?

Niet te onderschatten is ook de kussendikte. Als je ondanks verminderde elegante verschijning het ook gezellig wilt hebben, is een barkruk met krachtiger zitkussen een goede keuze –zodat u graag en makkelijk op de barkruk kunt plaatsnemen.

Als kleine ondersteuning ter beslissing kunnen deze tips worden samengevat als duidelijke feiten en cijfers in elk van onze barkrukken aanbiedingen. Klik gewoon op uw favoriete - daar vindt u alle informatie in tabelvorm kleuropties, zithoogte, voetsteun, kussen hoogte, gasveer apparatuur etc.

 

Checklist: barkrukken voor commercieel gebruik

1. Gebruik en locatie barkruk?

We gaan met onze aanbevelingen voor commercieel gebruik van een hoge belasting op de barkruk uit, bijvoorbeeld in de horeca. Is de barkruk echter meer als decoratie gedacht zoals in een foyer, dan is de optische indruk natuurlijk veel belangrijker.

2.Stabiliteit van de barkruk?

Voor een frequent gebruik door verschillende mensen, zoals gebruikelijk is in de commerciële sector, zouden wij u onze zogenaamde “Klantenkruk” willen aanraden–dat zijn onze modellen met vier poten en zonder hoogteverstelling. Enerzijds biedt deze variant met stabiele vierbenige kader standvastigheid anderzijds wordt de technisch gevoelige hoogteverstelling omzeild. Juist bij intensief, langdurig en wisselend gebruik kan het vlugger voorkomen dat de hoogteverstelling onjuist wordt gebruikt en daardoor op langere termijn niet meer werkt.

3. Kleur van de barkruk?

Een verder criterium bij het kiezen van de juiste commerciële barkruk apparatuur is de bewuste keuze van de kleuren. Als ze overeenkomen met de sfeer en de bestaande faciliteit, moet bij voorkeur decente kleuren worden gekozen - bijvoorbeeld, zwart, grijs of bruin. Voor lichtere tinten moet worden bedacht dat in weerwil van de easy-care materiaal op kort en lang termijn vlekken duidelijker te zien zijn.

Op alle aangeboden barkrukken.nl modellen vindt u aanvullend op deze tips, meer informatie en feiten over de respectievelijk barkrukken. Klik gewoon op uw favoriete – daar vindt u alle nodige informatie, zoals kleuren, zithoogte, zitdiepte, hoogte stoffering, gas-lift apparatuur, etc. worden in tabelvorm aangegeven.

 

Barkruk reinigingstip:

De barkrukken zijn gemakkelijk schoon te maken: gewoon met water en zeep en daarna met schoon water afwassen.

Let op: géén scherpe of chemische middelen voor het schoonmaken gebruiken

Dit is vooral bij industrieel gebruik en schoonmaken belangrijk!